lørdag 26. mars 2011

Pakke fra Kina

En ting som jeg synes har vært litt irriterede når jeg har sydd små klær, er at det er svært lite utvalg av ringtrykknapper i metall her i Norge. De minste ringtrykknappene jeg har fått tak i her er 10 mm. brede og enten sølvfargede eller mørke, såkalt oksydert. Til de minste klærne er 10 mm. faktisk litt bredt, og dessuten er det gøyere og finere dersom de hadde vært i ulike farger. Men det hjelper ikke bare å skaffe knappene, man trenger også verktøy til å feste disse knappene med! Derfor har jeg stadig surfet litt rundt på nettet for å se om jeg har kunnet finne både knapper og trykknappresse. Jeg fant ut at jeg måtte nesten begynne med å kjøpe en trykknappresser, for uten den er det heller ikke vits å kjøpe knapper. En slik fant jeg faktisk på en svensk nettbutikk. Problemet var at den var dyr og i tillegg kom moms og frakt, så alt i alt ville det kommet på nesten 1500 kr. Men jeg fant også en trykknappresse på alibaba.com som er et nettsted for salg av ting fra fjerne østen... Denne ble solgt av en stor trykknapprodusent (riktignok en som produserte plastikktrykknapper - men dog...). Jeg tok kontakt og fikk høre pris: det ville komme på 750 kr. totalt for trykknappressen (som i seg selv var så billig at jeg slapp unna momsen!), frakt og gebyret for betaling! Heia Kina:) Til tross for at jeg i grunn er skeptisk til å sende penger til ukjente i utlandet; den som intet våger, intet vinner!! Og for to dager siden fikk jeg pakken levert på døren, trykknappresse inkl. plastikkknapper som prøve fra produsenten. Tilfeldigvis hadde jeg akkurat sydd ferdig kjole som trengte knapper, og disse passe i grunn perfekt:)

Trykknappressen

Trykknappene, 15 mm.


Jeg kommer nok til å bestille flere slike trykknapper i ulike størrelse og farger. Og selvfølgelig: neste prosjekt er jo egentlig å finne et sted der jeg kan kjøpe ringtrykknapper i metall i ulike farger. Jeg må bare vente til Kina våkner.... ;)


-Bergljot-2 kommentarer:

  1. Stiig! Og søt kjole! Og gøy med detaljbilete, no er du i ferd med å bli ein ekte handarbeidsbloggar! Detaljar er gull : D

    SvarSlett
  2. Stiig?? Stilig, skulle det vere : )

    SvarSlett