torsdag 17. mars 2011

Bursdagsgave

For en uke siden hadde jeg bursdag, hurra hurra. På ønskelisten sto bl.a. en trykkfot med kantebåndsguide til Cover Pro maskinen min, og denne fikk jeg av min kjære datter (kjøpt inn av pappaen, naturlig nok) ;) Jeg hadde nylig funnet ut at noe slikt fantes, og hadde kun sett bilde av den på nettbuttikken og resultater etter bruk. Så jeg var spent på om jeg kom til å like den. Montert på maskinen ser den sånn ut:Den gjør det lettere og raskere å sy fine kanter av strekkstoff slik at det ser ganske så profft ut! Jeg har fått lekt meg litt med den, og øvd meg på hvordan det skal gjøres, og er meget fornøyd! Egentlig lager den kanter som er brettet inn både på retten og vrangen ut fra et 42 mm. bredt stoff, men jeg fant ut at med litt smalere stoff fikk jeg den til å brette inn kanten kun på retten. Jeg trenger nemlig ikke å brette inn på vrangen når jeg syr med to nåler. Dermed ble heller ikke kantene fullt tykke. Men de blir uansett 12 mm. brede. Jeg trenger ennå litt trening, men syns første produkt ble riktig så snaisent:)

Til og med pappa kommenterte at den så kjøpt ut! Jeg fikk ikke helt til nedre kanten for jerseystoffet var så tynt og krøllet seg på et vis, men med den orange riben gikk det mye bedre! Jeg sydde den i str. 86, så den kan passe Eiril til sommeren. Den mangler bare trykknapper nederst. Møsteret fant jeg i et gammelt Ottobre blad. Jeg har kun sydd body én gang før, for de er jo likevel stort sett så billige å kjøpe, men syntes dette stoffet passet så godt til en body. Stoffet er kjøpt på Stofstedet og er økologisk bomullsjersey.

-Bergljot-


3 kommentarer:

 1. Snaisent, ja! Det fins ikkje noko slikt til overlocken, altså? Har sett det til vanlege maskinar, men ikkje min. Men DET er jo ikkje så rart.
  FIN body!

  SvarSlett
 2. Tror ikkje den fins någe te overlocken, nei. Ka maskin har du egentlig, av den vanlige typen?

  SvarSlett
 3. Wow!!Eg e enige med Olav, den såg kjøpt ut! Du e utrolig flinke, Bergljot!Ingen tvil kor du har arva dine talenter!:-)klem k

  SvarSlett