torsdag 21. april 2011

Søkeord

Inne på mine sider på bloggen går det an å se hvordan folk har funnet fram til bloggen min. Jeg har lagt merke til at det hyppigst brukte søkeordet for å finne den er Vaffelsøm, og de som søker havner jo da inn på et innlegg jeg skrev i mars. Vaffelsømmen her er jo i grunn ikke så bra, og jeg vil jo ikke at noen skal miste motet av å lese innlegget, og ikke prøve vaffelsøm selv. Jeg har jo faktisk lyktes med vaffelsøm bedre enn dette. Bl.a. har epleblusen i Sommerlengsler litt vaffelsøm, og for en tid tilbake laget jeg også en sommerbukse med vaffelsøm øverst. Stoffet jeg har brukt heter lillemartine og er et kjekt stoff som kan brukes både til bluser, bukser, kjoler, kantebånd og annet... Jeg har tenkt å ha knytteseler på den, men har ikke kommet så langt ennå. Når jeg syr slik vaffelsøm surrer jeg opp strikk på underspolen på den vanlige symaskinen min, Janome Easy Jeans. Jeg surrer den opp med hånd, litt strammet, og i tillegg løsner jeg litt på overtrådsspenningen. Jeg syr rettsøm og jeg syr selvsagt med plaggets rette opp! Rynkingen vises etter noen omganger. Jeg pleier å ha en trykkfots bredde mellom hver søm. Vanligvis må jeg stramme strikken etterpå ved å dra i den til den blir så stram som jeg vil ha den. Det er dette som jeg synes kan være litt vanskelig å få jevnt og fint. Denne buksen ble riktignok ikke så verst. Håper bare jeg ikke har strammet den for mye slik at det blir vanskelig å puste;)

Den kan nok tas i bruk ganske snart, våren er jo endelig kommet:)-Bergljot-

2 kommentarer:

  1. Søt bukse! Eg er akkurat ferdig med i i lyst ola-stoff, men lurar på om den blir ei bursdagsgåve, den vart litt stor til Ella...
    MEN! Det er jo denne etterstraminga eg syns er heilt håplaust at må til. Går det verkeleg ikkje an å stramma trådspenninga på undertråden på desse nye maskinane utan utakbart spolehus? Kanskje eg må spørje om eg kan få kjøpe svigermor sitt gamle vidunder : )

    SvarSlett
  2. Enig... Har faktisk ikkje prøvd vaffelsøm på mamma sin gamle maskin, men jammen tror eg ikkje eg må prøva det neste gong eg er i Stavanger, berre for å se om den er betre!

    SvarSlett