tirsdag 12. april 2011

Søt som honning

I går gjorde jeg ferdig en kjole i et veldig søtt stoff, som jeg så smått begynte på i helgen! Jeg har hatt stoffet liggende lenge (faktisk så lenge at jeg ikke lenger husker hvor jeg kjøpte det, men jeg tror det var på Stofstedet.dk) og lurt litt på hva jeg skulle sy av det. Jeg tenkte det måtte bli en kjole, og siden jeg allerede hadde et mønster ferdig klippet til en kjole i str. 86 som jeg hadde sydd til niese E for et års tid siden, så gikk jeg for det. Mønsteret er fra et Ottobre blad, og der har de sydd kjolen av et jersey stoff. Jeg har brukt babyfløyel begge gangene og det har blitt bra. Det er ikke et mønster som krever at det er strekk i stoffet.

 
Armene likte jeg spesielt godt, de gjorde mye av kjolen. Jeg brukte min Janome Cover Pro med strikkrynkeapparat til å sy på strikken på armene, med bra resultat. Da jeg sydde den til niese E hadde jeg ennå ikke kjøpt denne symaskinen, og jeg kan ikke huske at jeg syntes armene de ble like fine den gang. Jeg husker dog heller ikke hvordan jeg gjorde det da jeg sydde de armene... Her er i alle fall detaljer av armene på denne kjolen:
Jeg er klar over at å sy en sommerkjole med hvit bunnfarge kanskje kan være litt upraktisk til en jente på snart halvannet år. Men jeg tenker at kommende jordbær-, bringebær-, blåbær-, og andre bærflekker, samt grønske, mest sannsynlig vil drukne litt sammen med alle de fine fargene på kjolen;) Jenta vil uansett bli søt i denne, og jammen tror jeg ikke jeg har nok rester av stoffet til å sy en liten bukse også!


-Bergljot-1 kommentar:

  1. Du e så flinke:)Ane ønske seg någe av tante bergljot te bursdagen;)

    SvarSlett