søndag 14. oktober 2012

Min Sarah Lund-genser

Det er høst, det er kaldere i været, og "Forbrytelsen" er tilbake!! Den danske krimserien gikk vel for første gang på norske skjermer i 2007, med en oppfølger i 2009 og nå har en tredje sesong startet. Jeg (som så mange andre) la godt merke til at hovedpersonen, Sarah Lund, alltid gikk i samme strikkegenser, og jeg (som så mange andre) likte denne svært godt!! Originalen er laget av Gudrun og Gudrun, en færøys designerduo, men er MYE dyrer enn jeg er villig til å betale for en strikkegenser! Så, i 2009, da jeg gikk hjemme i permisjon med Eiril og det var KALDT, saumfarte jeg nettet etter strikkemønster til denne genseren. Jeg fant noen kopier, men ingen som var akkurat lik. En som lignet mye, fra Birgirsdottir, kjøpte jeg faktisk garn til og strikket. Den ble fin (men jeg laget smalere armer enn oppskrifta tilsa) og garnet er et utrolig kult, islands garn. Likevel ble jeg ikke helt fornøyd, da stjernene ble litt skeive og det var rundfelling på den (og jeg ville ha raglan). Og den hadde svarte stjerner, mens jeg ville ha brune. Så da ble det til at jeg laget diagram til et tilsvarende stjernemønster etter å ha nistudert bilde av genseren, og laget mønster selv. Første genseren ble litt kort, og siden jeg synes det er utrolig kjipt å rekke opp, la jeg den bort. Neste genser ble litt stor, men den ble faktisk rekket opp! På tredje forsøk ble jeg fornøyd. Og dessuten - den første genseren var det en tidligere kollega som ville ha, så jeg ble kvitt den:) Genseren er strikket i garnet Eskimo, et tykt garn fra Drops (tykkere enn originalen ser jeg) og den er derfor god og varm.


-Bergljot-


This is my "Sarah Lund sweater" that I made some years ago:)

18 kommentarer:

 1. Går det an å få oppskriften på denne?
  Den ser kjempefin ut!

  Bente.huuse@yahoo.com

  SvarSlett
 2. Kjempefin!!! Mulig å få oppskriften? Eller strikker du evt for salg?

  Mvh Kristin
  kris10nda@gmail.com

  SvarSlett
 3. Ja, strikkar du for sal??? Eg har så vanvittig lyst på Sahra Lund genseren. Men prisen er jammen stiv (ca kr 3480,- ved å sende hit til Noreg, og litt mindre, ca 2625,-, om ein omgår toll-tull og bruker poste restante i f.eks. Strømstad.
  Kor mykje kostar garnet, tru? Og er det eit spesielt garn? Er du stadig nøgd med din kreasjon?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Jeg strikker nok ikke for salg, nei. Men har du noen som strikker for deg (eller kan selv) kan jeg gi deg tips til hvordan jeg strikket den (men helst på e-mail..) Jeg brukte et garn som heter Eskimo fra Drops, det koster ca. 20 kr. for et nøste. Jeg valgte dette fordi det strikkes på pinne nr. 9, den pinnen jeg syntes passet best i forhold til mønsteret jeg så på bildet. Garnet er veldig mykt, men det nupper litt. Hadde jeg valgt på nytt hadde jeg kanskje valgt et røffere garn, og det kunne nok vært litt tynnere også, men da hadde det blitt løsere strikk ved pinne nr. 9. Tips er f.eks. islandsk garn fra birgirsdottir (se link i innlegget). Og da hadde genseren heller ikke blitt så tykk (på godt og vondt....) Men dog - eg er stadig nøgd med min kreasjon altså!)

   Slett
 4. Hei.
  Så fin den ble!
  Jeg havnet innom deg i mitt søk etter denne med raglan felling.
  Synes det er finest ;-)
  Jeg blir veldig glad, om du vil dele tips med meg også pr. mail, om hvordan du gjorde den.

  Mvh
  Marit
  marisu_68@hotmail.com

  SvarSlett
 5. Hei! Kjempefin genser! Kan jeg spørre om hvor mange nøster du brukte av hver farge? :) Mvh. Ingebjørg

  SvarSlett
  Svar
  1. takk:) Eg huske ikkje heilt kor mange eg brukte av kver, men eg tror kanskje det var rundt ti kvite i alle fall.... Brun har eg ingen idé om;) Det er litt for lenge siden til det!

   Slett
 6. Hei!
  Jeg har lenge lett etter en oppskrift på denne genseren, og den du lagde så veldig fin ut. Jeg blir veldgi glad hvis du vil dele oppskriften med meg på mail. Takk:)
  Hilsen Mari
  mrossavik@hotmail.com

  SvarSlett
 7. Hej... Jeg har ledt og ledt efter denne opskrift, hvis du stadig vil dele vil jeg blive meget glad :-) gittehansen85@gmail.com

  Tak

  SvarSlett
 8. HEI

  Jeg blir også glad hvis du deler din oppskrift.
  leneslettum@gmail.com

  På forhånd takk!!

  Mvh Lene

  SvarSlett
 9. Hei.

  Har lett lenge etter en oppskrift på denne genseren, blir veldig takknemlig om du sender meg oppskriften på epost.
  benedictemeidell@yahoo.no

  På forhånd takk!

  Mvh Benedicte

  SvarSlett
 10. Hei. Denne genseren er så fin!
  Jeg blir veldig glad hvis du sender meg en oppskrift, eller forklaring på hvordan du lagde denne på mail til meg. kristinmr60@gmail.com

  SvarSlett
 11. Hei! Deler du oppskrift? Da hadde jeg blitt superglad. kajaheilo@hotmail.com

  SvarSlett
 12. Hei!
  Deler du oppskrift, jeg har leitet så lenge etter den.
  britvold@online.no

  SvarSlett
 13. Hei! Hadde vært veldig glad om du kunne delt denne oppskriften. Har letet lenge.
  lena.marud@gmail.com

  SvarSlett
 14. Hei, jeg har veldig lyst på oppskriften til denne. Hadde blitt kjempeglad om du kunne sende den til meg: ragnhild@bello.no
  genseren er kjempefin!!

  SvarSlett
 15. Hei, jeg har også lett lenge etter denne oppskriften, hadde satt stor pris på om du vil dele med meg, mvh camilla..
  Mail: kristoffersen.camilla@gmail.com

  SvarSlett
 16. Hei, jakter på oppskriften for min mamma som har veldig lyst til å strikke forbrytelsen genseren. Håper du vil dele med oss på mail :)
  lonepedersen93@gmail.com
  Hilsen fra Lone og Beth :)

  SvarSlett